На всички по света е ясно, че арабските собственици на Манчестър Сити са червиви с пари и се чудят къде да ги инвестират. Но последният им проект, свързан с клуба, изглежда доста ексцентричен. Защото те смятат да построят... зала за концерти в парцела на клубния стадион "Етихад". 

Съоръжението ще струва 300 млн. паунда и ще е с капацитет от 21 хил. зрители. Архитектурният план е готов, консултациите с местната общественост и властите приключиха и има зелена светлина за построяването му. То трябва да е готово през 2022 г. 

Босовете на "гражданите" очакват постъпления от "десетки милиони паунда" годишно, като залата ще се отдава още за провеждането на ММА-битки, както и за турнета на отборите от NBA в Англия, които стават все по-често явление. 

Цялата общественост в Манчестър прие радушно този проект, като единствените критики дойдоха от собствениците на настоящата голяма зала за концерти в града, които се оплаквали, че това е начин "да бъдат изтласкани от бизнеса". 

Босовете на клуба се похвалиха, че за последните години са инвестирали около 400 млн. паунда в района около стадиона, който е един от най-изостаналите в града. След построяването на залата те предвиждат и да построят около 5000 апартамента, които ще бъдат отдавани за закупуване на местни фенове на Сити срещу доста ниски цени.