Отборите на Арсенал и Уест Хем не успяха да се победят и завършиха 3:3 в двубой от 33-ия кръг на Висшата лига. Двата състава изиграха убийствено вълнуващ мач, в който имаше абсолютно всичко, дори и груби съдийски грешки.

Шоуто за състава на домакините от Уест Хем беше откраднато от Анди Керъл, който реализира хеттрик. За Арсенал се разписаха Месут Йозил, Алексис Санчес и Лоран Кошчелни.

Арсенал и Уест Хем изпълниха със съдържание лондонското дерби, което беше сбъдната мечта за всеки фен, дори и неутралния. Двата тима изиграха срещата на много високо темпо с редуване на страхотни атаки със светкавични контраатаки.

С равенството „топчиите“ буквално се предадоха от борбата за титлата, като заемат трето място с 59 точки – на цели 10 от лидера Лестър.

Срещата започна с брутален шпагат на Анди Керъл. Още в четвъртата минута нападателят, който извади специална прическа за дербито, покоси ужасяващо грубо Лоран Кошчиелни. За късмет на Керъл, му се размина само с жълт картон, вероятно и заради ранния етап от мача.

В 14-ата минута съдията обаче ощети домакините. Мануел Лансини отбеляза попадение във вратата на Давид Оспина след подаване със задна ножица на Анди Керъл на далечната греда. Реферите обаче отмениха попадението, защото според тях Лансини е бил зад защитата на "артилеристите" при подаването на бившия английски национал. Повторенията обаче показаха нещо съвсем различно. 

Само 4 минути по-късно Арсенал се възползва от поредния си шанс. В 18-ата минута Даниел Уелбек успя да изведе по прекрасен начин Месут Йозил, който завърши по чудесен начин атаката за 1:0.

В 35-ата минута Алекс Иуоби подаде на Алексис Санчес, чилиецът направи страхотно първо докосване, а след това отправи диагонален удар за десния долен ъгъл на мрежата за 2:0.

Последваха много силни минути за Уест Хем и най-вече за Анди Керъл. Нападателят демонстрира чудесен удар, Давид Оспина изпусна първоначално топката, но бързо поправи грешката си.

В 44-ата минута Анди Керъл намали разликата. Той се възползва от балонно центриране на Кресуел, а Керъл надскочи всички за 1:2.

Уникалното представяне на стройния нападател продължи в даденото от съдията продължение на първото полувреме. След центриране от корнер, последва избиване, топката беше отправена към Анди Керъл в наказателното поле, след първия му удар тя попадна в Габриел, но след това се върна при него, за да стреля за 2:2.

След почивката вихрените събития на терена продължиха. Анди Керъл за втори път можеше да бъде изгонен, но отново съдията реши да му прости. Анди Керъл удари силно с лакът Габриел в лицето.

В 50-ата минута топката отново се оказа в мрежата на Арсенал след удар на Димитри Пайе, но съдията вече беше свирил нарушение в атака на Керъл.

Малко след това отново Керъл успя да реализира третия гол за своя отбор. В 52-ата минута Михаил Антонио центрира много добре в наказателното поле, Анди Керъл засече отново с глава за 3:2.

Арсенал започна все по-често да поглежда към вратата от втората половина на частта. Наложи дори Лансини да изчисти от голлинията след мощен удар на Начо Монреал.

„Топчиите“ обаче не се отказаха. В 70-ата минута Ектор Бейерин центрира отдясно, Дани Уелбек чукна топката към намиращия наблизо Кошчелни, а той завърши за 3:3.

Двубоят продължи в същото убийствено темпо с редуване на бързи атаки и още по-изненадващи контраатаки в двете посоки, но в крайна сметка мачът завърши с равенство.

Арсенал е на трето място в класирането с 59 точки, докато Уест Хем е на шесто с 52. Лидер е Лестър, който води убедително с 69 пункта пред Тотнъм, който има 62.