Крис Башъм подтикна Шефийлд Юнайтед за драматичен успех над Лийдс Юнайтед с 1:0 в Чемпиъншип. Дуелът бе чакан сериозно, тъй като и двата отбора от Йоркшир са вкопчени в битката за автоматична промоция, като защитникът Понтус Янсон стигна дотам, казвайки, че това е най-големият мач за много от играчите на Лийдс.

Все пак голът на Башъм дойде в 71-ата минута, а вратарят на Лийдс Кико Касия бе изгонен в последната минута на мача на „Еланд Роуд”. С успеха си Шефийлд измести Лийдс и вече е втори със 74 точки, а Лийдс остана със 73. Лидер е Норич, който има 75 пункта, но и мач по-малко.

Мокрият терен и непрестанния дъжд затрудниха максимално двата отбора, като Лийдс доминира в първите 40 минути от дуела. Все пак Шефийлд взе предимството в 71-ата минута след грешка на капитана на Лийдс Лиам Куупър. Били Шарп видя Башам в наказателното поле и той реализира – 1:0.

Миг по-късно Янсон бе близо да изравни резултата, но в крайна сметка застана на вратата, след като вратарят Кико Касия бе изгонен след нарушение срещу Били Шарп.