Най-скъпата покупка в историята на Арсенал – Никола Пепе, се завърна в Лондон ескпресно по време на паузата за национални отбори. Причината е, че бързакът е получил травма по време на тренировка за Кот д’Ивоар, а това предава именно футболната федерация на африканската страна.

Милионното попълнение за „артилеристите” игра 90 минути при равенството на отбора си в последния кръг срещу Тотнъм Хотспър, а от 1-и септември е на лагер за Кот д’Ивоар.

„Никола Пепе си тръгна от лагера на селекцията ни, след като получи травма”, гласи съобщението преди приятелските мачове с Бенин и Тунис. „На негово място селекционерът прецени да повика Багайоко Мамаду”.

Пепе ще се завърне в базата на Арсенал – Конли, където ще продължи неговото възстановяване за мача на „топчиите” срещу Уотфорд на 15-и септември. 24-годишният футболист не изкара цяла лятна подготовка, след като игра именно с Кот д’Ивоар за Купата на африканските нации, а Арсенал заплати 72 милиона паунда за него на 1-и август.

Стана ясно, че е имало договорка между страната и Арсенал за това, че играчът е трябвало да проведе лагер със „слоновете” за приятелските срещи.