През целия сезон Ливърпул има трудности с отсъстващи играчи, които не са на разположение по една или друга причина. Наставникът на мърсисайдци Юрген Клоп говори на прескоференция преди мача с Бърнли за евентуалните липси в състава.

"Собослай извършва бегови упражнения, но няма да е наличен за мача с Бърнли, а след това ще видим. Ендо е отново в състава, но Мохамед Салах няма да е готов, вероятно през другата седмица ще поднови пълноценни тренировки", заяви Клоп.

"Тиаго не е добре, но не е голяма, голяма контузия. Конър Брадли е още със семейството си, няма да го притискаме, вероятно ще се върне следващата седмица. Има и някакъв грип, който е в състава, така че трябва да видим кои играчи ще са налични", допълни специалистът.

Именно с грип вероятно е Джо Гомес, който не бе заснет на тренировката на Ливърпул, а Ибрахима Конате е наказан поради червения си картон срещу Арсенал. Дарвин Нунес, Анди Робъртсън и Трент Александър-Арнолд не се знае дали ще са на 100 процента и ще се реши в последния момент дали ще са титуляри.