Тотнъм едва ли някога е бил в по-лоша ситуация преди неделното дерби на Северен Лондон среущ Арсенал, но капитанът Уго Лорис вижда и тук и идеалната възможност да върнат доверието на феновете си. Тотнъм остава единственият отбор без поражение във Висшата лига, но след чудесния старт на сезона се заредиха непредвидени равенства, а в сряда те отстъпиха в безличен мач на германския Байер (Леверкузен) в Шампионската лига. Така те навъртяха шест мача без победа във всички турнири.

"Не можем да бъдем в по-лошо положение. След мача на Уембли, се връщаме в първенството, ще играем на чудесен терен на хубав стадион. Ние трябва да останем единни и да се наслаждаваме заедно на една хубава победа.

"Надявам се, че всички са наясно какво точно ни очаква срещу Арсенал- една голяма възможност за всеки от нас да се насладим на футбола, а и да направим феновете горди, заяви вратарят Лорис. "Шпорите в момента са на 5-о място в класирането, докато Арсенал изглежда наистина страховит след последните им резултати на местна и на международна земя. Артилеристите са един от трите отбора с по 23 точки, които се разпределят на върха само според головата разлика.