Тотнъм има един гол преднина срещу Челси за втория мач от Карабао Къп. Лошата новина за „шпорите” обаче е свързана с липсата на ключови играчи, които са жизненоважни за тима в полуфиналния лондонски сблъсък.

Срещата е тази вечер от 21.45 часа и ще можете да я проследите по DIEMA SPORT и PLAY DIEMA XTRA.

Хари Кейн, Деле Али и Хюн-Мин Сон няма да бъдат на линия за тима. Двамата англисйки национали са с контузии и ще отсъстват до март, а Сон участва в Азиатската купа.

Хари Кейн реализира първия гол в мача на „Уембли” от дузпа, след намесата на ВАР. Челси обаче ще има предимството да посрещне съперника на „Стамфорд бридж” тази вечер.

Тотнъм надви Челси, финалът се вижда

„Оптимист съм”, сподели Маурисио Почетино преди срещата. „Ще се подготвим за Челси, ще се опитаме да намерим изход. Ще се опитаме да бъдем твърди, агресивни, нападателни и да запазим нашата идентичност.”

Сари: Нека англичаните се научат как се използва ВАР

В другата крайност се намира Маурицио Сари, който през уикенда загуби важното дерби с Арсенал от Висшата лига (0:2). Специалистът остана изключително недоволен от своите звезди, като още в понеделник проведе среща с играчите.

„Мисля, че ние трябва да покажем действия на терена. Останалото е нищо”, категоричен беше Маурицио Сари, от когото се очаква да мотивира играчите си, въпреки че самият той призна, че това е изключително трудно.

Почетино оптимист за реванша с Челси за Купата на Лигата

Не всички новини за Тотнъм са лоши. Муса Сисоко се възстанови от травма в слабините и вече тренира с останалите си съотборници.

Лукас Моура се завръща. Виктор Уаняма, който също лекува контузия в коляното вече тренира. Малко вероятно е обаче той да вземе участие в битката.

Гонсало Игуаин няма да има възможност да се докаже за Челси тази вечер, въпреки че вече беше обявен официално за ново попълнение на сините.

Челси обаче загуби двете си срещи с Тотнъм през този сезон. Последният път, когато сините претърпяха три поражения от един противник за сезон, беше през 2012-13 от Манчестър Сити.

В същото време Тотнъм се надява да запише четвърта победа поред срещу Челси във всички турнири за първи път от серията от пет успеха срещу този съперник, постигнат в периода март 1961 - септември 1963 година.

В действителност, развръзката ще стане ясна тази вечер. Финалистът, който вече очаква съперника си за битката за трофея, е Манчестър Сити. Гражданите победиха с общ резултат от двете срещи 10:0 Бъртън Албиън.