Уотфорд и Кристъл Палас не излъчиха победител в мача помежду си от 35-ия кръг на Висшата лига. Тази развръзка помогна и на двата тима по пътя им за постигане на целта - оставане в елита на Англия. 

Тази точица може да се окаже много по-важна за "орлите" от Лондон, защото те са по-близо до зоната на изпадащите. Но в крайна сметка и двата тима могат да дишат малко по-леко след развръзката. 

"Стършелите" започнаха доста по-активно мача и в самото начало можеха да открият резултата. Първо в 3-та минута Крейг Каткарт стреля от опасна близост към вратата, но топката мина на сантиметри от дясната греда. 

Само две минути след това домакините пак бяха близо до повеждането, но ударът на Стефано Окака-Чука срещна напречната греда след страхотно изпълнение с глава и статуквото се запази. 

Трой Дийни и Уил Хюз изпуснаха още страхотни шансове за Уотфорд до почивката, а Лука Миливойевич пропиля един от редките шансове за гостите от Лондон преди почивката. В крайна сметка голове в първото полувреме не паднаха. 

Най-чистото положение за "орлите" до този момент пропусна Лука Миливойевич в 62-та минута. Тогава неговият превъзходно изпълнен пряк свободен удар беше избит от вратаря Орестис Карнезис. 

В 69-та минута дойде и най-големият пропуск на Палас в мача. Тогава Джеймс Томкинс се извиси над защитата и стреля силно с глава, но топката срещна дясната греда и попадение пак така и не падна. 

Последната възможност за гол в този мач се откри пред Ричарлисон от състава на "стършелите" в 73-та минута, но ударът му мина на сантиметри встрани от вратата и в крайна сметка този мач приключи при нулево равенство. 

След тази развръзка гостите от Лондон събраха 35 точки и са вече на шест над опасната зона, като спасението изглежда близо. Уотфорд пък вече изглежда се спаси, след като е с 38 точки, на девет над последния под чертата Саутхемптън.