Отборите на Локомотив Пловдив и Етър откриват 19-ия кръг в efbet Лига. Срещата стартира в 17:30 часа, като можете да я проследите в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще следим развоя на сблъсъка минута по минута.

„Смърфовете“ се похвалиха с ново попълнение през седмицата. Става дума за перуанския национал Паоло Уртадо, който има 38 мача за своята родина. Играл е на Световното първенство в Русия през 2018 година, има и трето място от турнира Копа Америка. За последно е играл в турския Коняспор.

Старши треньорът на „черно-белите“ Александър Тунчев призова тимът му да задържи нивото си на игра след драматичната победа над шампиона Лудогорец с 3:2 в миналия кръг.

Кристиан Илич се завръща в групата за този мач, след като изтърпя своето наказание.

Наставникът на „болярите“ Александър Томаш няма да може да разчита за тази среща на Божидар Кацаров и Мариян Иванов, които са наказани, докато Даниел Младенов е със спукано ребро и ще се възстановява няколко седмици.

Вратарят Христо Иванов обаче се завръща в състава, след като изтърпя един мач наказание заради червения картон, получен при тежката загуба с 0:6 от Лудогорец.

От 8 ноември миналата година досега „виолетовите“ вкараха само 2 гола в 7 шампионатни срещи, но с тях спечелиха 10 точки (2 победи с 1:0 и 4 нулеви ремита). Преди това тимът реализира 9 попадения в 11 мача, но с тях взе едва 2 точки.