Отборът на Ливърпул победи Шефилд Юнайтед с 2:0 в последен мач от 21-вия кръг на Висшата лига. Голмайстори за отбора на Клоп бяха обичайно заподозрените Мохамед Салах и Садио Мане, като през целия двубой "мърсисайдци" бяха по-добрия отбор и заслужено постигнаха една рутинна победа. 

28 снимки

В загрявката на срещата контузия е получил Наби Кейта и на негово място влиза Джеймс Милнър. 

Още в 4-та минута момчетата на Юрген Клоп направиха вечерта за Шефилд много сложна. След дълъг пас зад гърба на защитата на гостите Андрю Робъртсън се възползва от подхлъзване на бранител и с успоредно подаване не намери Мохамед Салах на точката на дузпата. Египтянинът не сгреши и вкара първия гол за годината за Ливърпул. 

В 7-та минута гостите имаха шанс за бърз отговор. След изпълнение на тъч топката стигна до Дейвид Макгодлрик, който от въздуха стреля от 20 метра, но Алисон беше стабилен, за да избие в корнер. 

Четири минути по-късно авансът на домакините можеше да е двоен. След характерното перфектно центриране на Трент Алекзандър-Арнолд беше намерен Салах в наказателното поле, след което чудесният удар на нападателя беше избит с вещина от Хендерсън в корнер. 

В 30-та минута, след чудесна двойна комбинация между Мане и Салах, последният се оказа в стрелкова позиция, но ударът му беше париран от Дийн Хендерсън. 

В 57-та минута резултатът отново можеше да бъде удвоен. След чудесна многоходова атака на Ливърпул Роберто Фирмино получи топката на левия фланг и навлезе навътре. Жразилецът отправи силен шут към далечния ъгъл на Дийн Хендерсън, но все пак изстрелът мина малко встрани от лявата греда. 

Три минути по-късно дойде поредното положение за домакините. След изпълнение на корнер топката беше подадена на десния фланг към Салах, който центрира обратно в наказателното поле. Никой от играчите на двата тима не докосна топката, която обаче нацели дясната греда на вратата на Шефилд за късмет на стража на гостите. 

В 64-та минута все пак логичното се случи и резултатът беше удвоен. Мане взе топката от собствената половина и напредна по левия фланг. Той комбинира със Салах, който върна услугата, а сенеглаецът успя да преодолее Хендерсън от втори опит за 2:0. 

Само 4 минути по-късно резултатът можеше да е 3:0. След центриране на Арнолд отляво Фирмино се размина с топката на няколко метра от гол линията, преди удар на Салах да бъде избит в ъглов удар. 

Три минути преди края на срещата Шефилд беше на косъм да развали перфектната вечер за домакините. След центриране на Една Стивънс отляво на точката на дузпата кълбото беше засечено от Джак О'Конъл, но някак силата на изстрела не стигна, за да преодолее Алисон Бекер. 

По този начин Ливърпул отново върна аванса си от 13 точки пред втория Лестър Сити след 21 кръга. Шефилд Юнайтед, от друга страна, остана на 8-та позиция в класирането с 29 пункта. 

Ливърпул - Шефилд Юнайтед 2:0

1:0 - Мохамед Салах (4)

2:0 - Садио Мане (64)

Ето и съставите на двата тима: 

Ливърпул: Алисон, Алекзандър-Арнолд, Ван Дайк, Гомес, Робъртсън, Милнър, Вайндалдум, Джордан Хендерсън, Мане, Фирмино, Салах (4-3-3)

Шефилд Юнайтед: Дийн Хендерсън, О'Конъл, Башам, Игън, Стивънс, Флек, Норууд, Лундстрам, Балдок, Макголдрик, Мусе; (3-5-2)