Уест Бромич и Ливърпул завършиха наравно 1:1 в мач от последния кръг на Премиършип, който бе без значение и за двата отбора.

За мърсисайдци това бе последният им двубой преди финала в Лига Европа срещу Севиля, който е в сряда.

Именно заради двубоя в Базел Юрген Клоп даде почивка на част от титулярните си футболисти като в същото време даде шанс за изява на някои от играчите, които по-рядко получават игрово време.

Домакините откриха резултата в 13-ата минута, когато Хосе Рондон намери пространство в наказателното поле след пас на Джонатан Леко и с точен удар в долния десен ъгъл вкара за 1:0.

10 минути по-късно обаче Ливърпул успя да изравни чрез Джордан Айб. Офанзивният футболист осъществи впечатляващ самостоятелен пробив, а отличният му изстрел не остави никакви шансове на Бен Фостър.

През второто полувреме домакините на няколко пъти пропуснаха възможности отново да излязат напред в резултата. Удар с глава на Рондон срещна лявата странична греда в 48-ата минута, а в 69-ата минута негов удар бе блокиран. Крейг Доусън пък стреля опасно с глава след центриране от корнер, но топката премина над вратата.

В крайното класиране Ливърпул остава осми с 60 точки, а Уест Бромич е 14-и с 43 точки, но крайната позиция на тима ще зависи и от отложения мач Ман Юнайтед – Борнемут.