Отборът на Ливърпул победи с 2:1 тима на Фулъм в първи полуфинал в турнира за Купата на лигата в Англия. „Червените” на Юрген Клоп записаха пореден обрат през сезона и успяха да изтръгнат победата у дома, след като допуснаха попадение рано през първата част.

Гостите от Лондон поведоха с попадение на Уилиан, което дойде след много груба грешка на капитана Върджил ван Дайк. През втората част обаче, домакините отново показаха характер и сътвориха пореден обрат през кампанията с голове на Къртис Джоунс и Коди Гакпо.

Реваншът между Фулъм и Ливърпуле  след две седмици в английската столица.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Очаквано срещата на „Анфийлд” започна с териториален натиск на футболистите на Юрген Клоп, като още в 8-ата минута Бернд Лено трябваше да се намесва след удар на Къртис Джоунс от границата на наказателното поле. Малко по-късно, след грешка в отбраната на Фулъм при изнасянето на топката, Диого Жота бе изведен отдясно и реши да стреля от малък ъгъл, но не успя да отправи точен удар.

Изненадващо резултатът бе открит в 19-ата минута след първата по-опасна атака на гостите. След тъч дълбоко в половината на Ливърпул, гостите успяха да отнемат топката, а след много сериозна грешка на опитния Върджъл ван Дайк, кожното кълбо попадна в Андреа Перейра, който намери Уилиан в пеналта. Бразилецът нахлу, справи се с Конър Брадли и с удар през краката на Ван Дайк, остави безпомощен Куйвийн Келехър на вратата на домакините.

След попадението на гостите от Лондон, Ливърпул опита да отговори с няколко бързи атаки, които обаче не затрудниха стража на „котиджърс”. В продължението на първата част Джо Гомес стреля опасно, търсейки първия си гол за „червените” в своята кариера, но не сполучи.

Така Фулъм се оттегли на почивка с минимална преднина, въпреки малкото положения пред вратата на домакините през първата част.

Втората част започна с отлично положение за домакините от Ливърпул. Раян Гравенберх имаше страхотна възможност да обстрелва вратата на гостите от границата на наказателното поле фронтално срещу Бернд Лено. След самостоятелна акция юношата на Аякс успя да отправи удар с десния крак, но прати топката покрай вратата.

Натискът на Ливърпул продължи и в следващите минути като Алексис Мак Алистър и Къртис Джоунс също отправиха удари към вратата на Лено, но при първия топката бе блокирана, докато при втория стражът на гостите нямаше проблем и улови.

Следващата страхотна ситуация бе на сметката на Диого Жота, който се оказа на стрелкова позиция след отлично двойно подаване пред наказателното поле. Португалецът стреля много силно, но Антони Робинсън протегна крак и блокира топката.

Последваха силни минути за гостите от Лондон, които се отчетоха с няколко опасни атаки и дори удари към Келехър.

В 68-ата минута Алексис Мак Алистър отправи много опасен удар, който Лено успя да спаси с една ръка. Стражът на гостите обаче нямаше какво да направи секунди по-късно след изстрела на Къртис Джоунс от дъгата на наказателното поле, който рикошира в тялото на Диоп и влетя в мрежата на лондончани.

В 71-ата минута Ливърпул осъществи пълен обрат на резултата след страхотна атака на домакините. Диого Жота изведе Нунес отляво, който върна към Коди Гакпо, а появилият се като резерва нидерландец от труден ъгъл с едно докосване насочи топката в долния десен ъгъл на вратата за 2:1.

FT ЛИВЪРПУЛ – ФУЛЪМ 2:1

0:1 Уилиан 19', 1:1 Джоунс 68', 2:1 Гакпо 71'

Ливърпул: 62 Келехър, 2 Гомес, 5 Конате, 4 Ван Дайк, 84 Брадли, 17 Къртис Джоунс, 10 Мак Алистър, 20 Жота, 19 Елиът, 7 Диас, 28 Гравенберх

Мениджър: Юрген Клоп

Фулъм: 17 Лено, 4 Адарабиойо, 31 Диоп, 33 Робинсон, 6 Рийд, 26 Палиня, 7 Хименес, 18 Перейра, 20 Уилиан, 21 Кастан, 14 Декордоба-Рийд

Мениджър: Марко Силва