Английският шампион Ливърпул вече официално се премести на новата си тренировъчна база. Намиращата се Къркби AXA Training Centre отвори врати за първи път на 17-и ноември. През миналата седмица клубът напусна легендарната си база Мелууд и вече ще се готви на новото си тренировъчно съоръжение, струващо 50 милиона британски лири.

Ливърпул прекара 70 години на Мелууд от своята история, като именно на това съоръжение са изковани големите успехи в годините на гранда от Англия.

„Днес е много специален ден за клуба, тъй като го чакаме от много време. Минахме през много етапи, говорихме с архитекти, дизайнери и всички останали, които са ангажирани с процеса. Базата е страхотна и всеки, който може да я посети, трябва да го стори. Основната част е феноменална. Има всичко нужно за сега и за бъдещето. Почти перфектно е”, коментира мениджърът Юрген Клоп.

Основната част на базата се разпростира на 9200 квадратни метра. Тя разполага с три тренировъчни терена със стандартни размери, които се простират на 32 хиляди квадратни метра. Закрито игрище, зоан за подготовка на вратарите, две фитнес зали, плувен басейн, хидротерапевтична зала, както и зала за спортна рехабилитация.

Отборът на Юрген Клоп може да се разнообразява с тенис, игрища за плажен футбол и волейбол. Офисът на германския наставник пък има визия към всички тренировъчни терени.