Победата срещу Арсенал прави Ливърпул фаворит за титлата в очите на водещите анализатори на Sky Sports - Джейми Карагър и Гари Невил. "Червените" съкратиха пасив от 10 точки срещу шампионите в рамките на три месеца и в началото на април ще получат възможност да оглавят класирането с победа срещу Уотфорд.

Карагър каза за Sky Sports: "50 на 50 е, но за първи път смятам, че Ливърпул ще спечели титлата. Преди първия съдийски сигнал срещу Арсенал твърдях, че шампион ще бъде Сити. 

"Ливърпул изоставаше с 11 точки след онова равенство 2:2 срещу Челси и смятах, че шансовете на отбора за титла вече не съществуват. Помня, че тогава Греъм Сунес бе в студиото и твърдеше, че нищо не е приключило. Промених си мнението. Сити не е в лоша форма, но те губят твърде много точки. В момента всяко равенство е с цената на поражение".

Gulliver/GettyImages
77 снимки

Гари Невил обясни в подкаста си, че в момента Ливърпул е отборът с по-високо самочувствие, с по-добро нападение и в по-добра форма, а това по принцип е равносилно на шампионска титла.

"Странното е, че може и да не я спечелят, защото се надпреварват с абсурдно силен отбор. Всичко обаче сочи към титла за Ливърпул. Те са отборът с по-високо самочувствие преди последните девет мача. Не казвам, че Сити нямат самочувствие, но при Ливърпул определено то трябва да бъде по-високо", каза той.

"Ливърпул вече спечели Карабао Къп, все още играе във всички турнири и има петима нападатели, които могат да измъкнат всеки мач. Имат невероятна четворка в защита, отличен вратар и опитни халфове като Тиаго, Фабиньо и Хендерсън. Да не забравяме Милнър и всички други, които могат да влязат. За първи път го казвам - според мен Ливърпул е фаворит за титлата. Досега смятах Манчестър Сити за такъв, но случилото се в понеделник (0:0 срещу Кристъл Палас) вече го виждам на няколко пъти през сезона. Те не вкараха гол в четири мача и Ливърпул го направи само веднъж, така че това може да се окаже решаващо. Може би пък не, тъй като Пеп Гуардиола е гений и като нищо ще ги остави на първото място. Няма обаче да се изненадам, ако в крайна сметка Ливърпул спечели титлата".

Манчестър Сити приема Ливърпул в шампионски мач на 10 април.