Футболен клуб Ливърпул и датската пивоварна Карлсберг официално потвърдиха, че удължават тяхното партньорство с допълнителни 10 години. Така легендарната колаборация между двете страни ще достигне фамозните 42 години и това ще бъде най-дългата между дадена компания и клуб от Висшата лига в историята.

За първи път  страните се договарят през 1992-а година, когато Ливърпул и Карлсберг парафират контракт помежду си и логото на бирената компания застава на екипите на 19-кратния английски шампион.

По време на първоначалното си партньорство страните записаха едни от най-знаковите моменти в историята на клуба с требъл през 2001-а година, чудото в Истанбул в Шампионска лига през 2005-а, Суперкупата на Европа месеци след това, а през 2006-а със спечелената ФА Къп.

Карлсберг се превърна и в официалната продаваща се бира на „Анфийлд“ през 2010-а година и ще остане такава до 2034-а година след новия контракт.

„Изключително сме щастливи да продължим работата си с Карлсберг за нови 10 години. Дълготрайният контракт доказва добрата работа помежду ни и смятаме, че това е повече от едно рекламно партньорство“, каза Бен Лати, който е рекламен директор в Ливърпул.

През 1997-а година пък Карлсберг дари пари за статуята на Бил Шенкли, която е изработена от скулптура Том Мърфи и гордо стои пред легендарната трибуна „Коп“. От 2010-а споносорът на екипите на "червените" е друг, но колаборацията с датския концерн продължава.

Бил Шенкли

източник: Gulliver/GettyImages