Пол Клемънт спечели първата си победа като мениджър на Суонси Сити, а "лебедите" се измъкнаха от зоната на изпадащите в английското първенство по футбол след победа с 3:2 срещу Ливърпул в мач от 22-ия кръг. Клемънт загуби първите си два мача, в които се изправи срещу Хъл Сити и Арсенал, но на "Анфилд" стигна до първия си успех и благодарение на това отборът му изпревари Съндърланд, "тигрите" и Кристъл Палас в генералното класиране на Висшата лига.

Суонси Сити откри резултата в 48-та минута, когато Фернандо Йоренте се възползва от разбъркване в наказателното поле на Ливърпул след центриране от ъглов удар.

Испанецът се разписа за 2:0 само четири минути по-късно след висок пас на Томи Керъл и слаба намеса на Симон Миньоле, но Ливърпул изравни с голове на Роберто Фирмино в 55-та и 69-та минута, като и двата паднаха след центрирания.

Суонси обаче нанесе решителния удар в 74-та минута, когато нова грешка в защитата на Ливърпул изпрати топката до непокрития Гюлфи Сигурдсон, който преодоля Миньоле за крайното 3:2.

След пълния с грешки съботен следобед Ливърпул остава трети в генералното класиране при равенство с втория Тотнъм и седем точки пасив срещу лидера Челси.