Отборът на Ливърпул излиза срещу бразилския Фламенго във финала на Световното клубно първенство в Катар тази вечер. Сблъсъкът за трофея ще се състои на стадион “Халифа” в Доха и е с начален час 19:30. По традиция в Gong.bg ще проследим срещата на живо.

„Червените”, които на полуфинала отстраниха мексиканския Монтерей с гол на Роберто Фирмино в продължението на срещата, ще се борят за първия си трофей от надпреварата в цялата си 127-годишна история.

До този момент Ливърпул в участвал в три финала на Световното клубно първенство, съответно през 1981 (срещу днешния си съперник – бел. ред.), 1984 и 2005, но и в трите случая не е успявал да триумфира с купата.

При успех днес, мениджърът Юрген Клоп ще се превърне в първия германец, печелил трофея.

До последно няма да бъде ясно дали холандският бранител Върджил ван Дайк ще бъде в състояние да вземе участие в срещата. Той пропусна полуфинала с Монтерей заради здравословно неразположение, което накара Клоп да заложи на капитана си Джордан Хендерсън като централен защитник. Жоел Матип и Деян Ловрен все още са в лазарета и дори не пътуваха за Катар.

Бразилецът Фабиньо също не е на разположение на Юрген Клоп, докато контузеният Джорджино Вайналдум е в групата, въпреки травмата, получена в последния мач на мърсисайдци в Англия.