Ливърпул взе само точка от гостуването си на Нюкасъл в 7-ия кръг на Висшата лига.

„Мърсисайдци” направиха 1:1 с Нюкасъл и заемат седмата позиция в класирането с 12 точки и имат само една победа в последните си четири мача във Висшата лига.

Тимът на Нюкасъл пък е девети в подреждането с 10 точки в актива си.

Аплодисменти в почит на бивш шеф за начало на Нюкасъл - Ливърпул

Още до почивката съперниците размениха по един гол. Бразилецът Филипе Коутиньо отново демонстрира магията си и с невероятен шут в 29-ата минута донесе преднина от 1:0 за гостите от Ливърпул.

Изравняването обаче дойде бързо. В 36-ата минута испанецът Хоселу бе изведен добре, нямаше засада, а при изстрела му топката се отби в крака на преследващия го Жоел Матип, удар се отново в неговия крак и влезе във вратата на „мърсисайдци” за 1:1.

В първите минути на мача Даниел Стъридж, който бе титуляр за Ливърпул вместо Роберто Фирмино, опита удар в 17-ата минута, но защитник го блокира.

Нюкасъл

източник: Gulliver/GettyImages

Малко по-късно добра възможност се откри пред Садио Мане, но последващия изстрел не бе достатъчно точен.

Джорджиньо Вайналдум бе близо до попадение в 24-ата минута, но топката удари дясната греда. Последва нов пропуск на Садио Мане от изгодна позиция.

Стражът на Нюкасъв Роб Елиът спаси вратата си в 50-ата минута след изстрел на Даниел Стъридж, който по-късно отстъпи мястото си на Фирмино.

Ливърпул все пак можеше да стигне до победата в самия край на мача, но в 89-ата минута Алекс-Окслейд Чембърлейн пропусна с глава от близко разстояние и двубоят завърши при 1:1.

Юрген Клоп

източник: Gulliver/GettyImages