Отборът на Ливърпул загуби нови две точки в борбата за титлата в Англия, записвайки второ поредно равенство. След хикса с Лестър на „Анфийлд”, днес отборът на Юрген Клоп отново не убеди с играта си и направи 1:1 при визитата си на Уест Хем в Лондон.

Така след категоричния успех на Манчестър Сити срещу Арсенал вчера, преднината на „червените” на върха е само три точки. Шампионите от „Етихад” обаче са с по-добра голова разлика и още в сряда, при успех над Евертън, тимът на Пеп Гуардиола може да свали Ливърпул от върха.

Мачът в английската столица също ще бъде запомнен и със скандалния гол, който гостите реализираха. Той дойде след сериозна засада, която обаче незнайно защо не бе отсъдена от страничния рефер.

Още в 3-ата минута Уест Хем стигна до страхотна възможност. След атака по лявото крило, топката стигна до границата на наказателното поле, където я получи Хавиер Ернандес. Мексиканецът финтира противник и стреля технично в далечния ъгъл на вратата, но топката профуча покрай страничния стълб.

Ливърпул опита да отговори с две опасни атаки, които обаче завършиха с два поредни корнера, които не донесоха опасност за Лукаш Фабиански.

В 10-ата минута Аарън Кресуел се озова на стрелкова позиция и пробва късмета си, но ударът на бранителя също не попадна в целта.

Поредното положение в мача бе отново пред вратата на Ливърпул. Този път обаче Алисон Бекер трябваше да се намесва решаващо, за да предотврати сигурен гол. Гостите не успяха да изнесат добре топката, а от това се възползваха отлично футболистите на Уест Хем. Коженото попадна в Чичарито, който отправи страхотен диагонален удар, но Алисон плонжира и спаси.

В 20-ата минута Роберто Фирмино излезе на удобна позиция, но ударът му бе твърде слаб и не затрудни Фабиански.

 

 

Най-спорният момент в мача дойде само две минути по-късно, когато Ливърпул поведе в резултата. След прекрасни действия на Адам Лалана на десния фланг, където увлече двама бранители на Уест Хем и пусна хитър пас към Джеймс Милнър, Садио Мане реализира. При подаването на Лалана, Милнър бе в сериозна засада. Все пак играта не бе спряна, а капитанът на „червените” в този двубой намери Мане в наказателното поле, който се обърна и с удар в далечния ъгъл на вратата порази целта за 1:0.

Отговорът на „чуковете” обаче дойде много бързо. Само шест минути след откриването на резултата, Уест Хем изравни. Попадението за домакините дойде след прекрасно заучено изпълнение на свободен удар пред наказателното поле на Ливърпул и грешка на Наби Кейта. В крайна сметка Михаел Антонио бе изведен отдясно и с премерен удар по диагонала вкара. Преди да влезе в мрежата, топката се отби в десния страничен стълб на вратата.

До почивката двата тима си размениха по няколко положения, които лесно можеха да се превърнат в гол. Първо Деклън Райс пропусна, след като отбраната на Ливърпул отново не успя да се ориентира след разиграване от статично положение.

Ситуацията за „червените” в последната минута на частта също дойде след центриране от фаул. Джеймс Милнър центрира в пеналта, където Мане стреля с глава, но право в ръцете на Фабиански.

Второто полувреме започна с две добри положения за Ливърпул, като и двете бяха на сметката на Мохамед Салах. Първо в 50-ата минута египтянина стреля много силно от границата на наказателното поле, но без успех. Малко по-късно голмайсторът на „червените” преодоля с лекота двама бранители на Уест Хем и стреля технично с левия крак, но в обсега на Фабиански, а вратарят на домакините улови без особени проблеми.

В 66-ата минута Уест Хем пропиля страхотна възможност да застраши сериозно вратата на Алисон и дори да излезе напред в резултата. След елементарна грешка на Матип в противниковата половина, домакините организираха страхотна контраатака, която бе подета от Деклън Райс. Въпреки численото си предимство обаче, домакините не успяха да стигнат до удар към вратата на гостите.

В оставащите моменти на срещата Ливърпул привидно владееше инициативата, разигравайки топката в центъра на терена без обаче да застраши сериозно вратата на домакините. В продължението на срещата Дивок Ориги излезе очи в очи с вратаря на Уест Хем, но не успя да отправи удар от въздуха. При повторенията на ситуацията се видя, че нападателят на гостите е в засада, но въпреки това флагът на страничния съдия не бе вдигнат.

Така Ливърпул добави само една точка към актива си и вече има преднина от само три пред Манчестър Сити, а интригата за трофея остава по-жива от всякога.

 


УЕСТ ХЕМ – ЛИВЪРПУЛ 1:1

0:1 Мане 22'

1:1 Антонио 28'

Уест Хем: Фабиански, Фредерикс, Диоп, Огбона, Кресуел, Ноубъл, Райс, Сондграс, Антонио, Андерсон, Ернандес

Ливърпул: Алисон, Милнър, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Кейта, Лалана, Мане, Салах, Фирмино