Отборът на Ливърпул обяви плановете си за предсезонната си подготовка. Тя ще стартира на 12 юли, понеделник, и ще се проведе в Австрия. Съобщава се, че „червените“ са обмисляли алтернативни дестинации в Испания, Португалия и Франция, пише „The Athletic“.

В същото време мърсисайдци разкриха и групата от 34 играчи, които ще заминат за Австрия, като в списъка е включен и защитникът Върджил ван Дайк, който не е играл от месец октомври миналата година.

Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън ще се включи на по-късен етап, тъй като в момента представлява Англия на UEFA EURO 2020, където „трите лъва“ ще играят на финал срещу Италия тази неделя. Същото важи за тримата бразилци в състава на „червените“ – ватарят Алисон Бекер, Фабиньо и Роберто Фирмино. Тримата пък са част от тима на „Селесао“, който ще играе на финала на Копа Америка срещу Аржентина, също в неделя.

Ето цялата група на Ливърпул за подготовката в Австрия:

Вратари: Адриан, Куивин Келехер, Лорис Кариус, Марсело Питалуга, Харви Дейвис;

Защитници: Бен Дейвис, Ибрахима Конате, Жоел Матип, Натаниел Филипс, Върджил ван Дайк, Джо Гомес, Трент Александър-Арнолд, Костас Цимикас, Рийс Уилямс, Били Кумецио, Оуен Бек;

Полузащитници: Джеймс Милнър, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Наби Кейта, Къртис Джоунс, Марко Груич, Харви Елиът, Такуми Минамино, Джейк Кейн, Лейтън Кларксън, Тайлър Мортън, Конър Брадли

Нападатели: Дивок Ориги, Бен Уудбърн, Садио Мане, Мохамед Салах, Тайво Авоний, Кайде Гордън, Матеуш Мисиаловски.