Ливърпул изпусна спечелен мач при домакинството си срещу Борнемут в 31-ия кръг на Висшата лига. „Червените“ водеха с 2:1 до 87-ата минута на срещата, но накрая трябваше да преглътнат горчиво 2:2, като и двете попадения в мрежата им станаха факт след брутални неточности в отбрана.

Мачът на „Анфийлд“ имаше ужасяващо начало за домакините. В 7-ата минута Джорджинио Вайналдум буквално подари попадението на Борнемут, след като на метри пред своето наказателно поле реши да връща към вратаря. Холандецът не забеляза, че не един, а двама противникови играчи очакват подобен ход. Беник Афобе без проблем изпревари Симон Миньоле за топката и я плъзна покрай него за 0:1.

Известно време отборът на Клоп беше в шок от този развой и чак към средата на полувремето започна да напипва своя ритъм. В 26-ата минута Вайналдум опита да се реваншира с чудесен изстрел от границата на наказателното поле, който беше отразен от вратаря. Шест по-късно Роберто Фирмино се озова на чиста позиция и отново Артур Боруц беше последната преграда.

В 35-ата минута Филипе Коутиньо опита късмета си от фаул, като не беше никак далеч от това да улучи рамките на вратата. Все пак пет минути преди паузата именно бразилецът възстанови равенството. Миньоле изрита топката далеч напред, където тя стигна до Фирмино, който изчака перфектния миг, за да изведе Коутиньо сам срещу вратаря. Оттам „десетката“ трудно можеше да сбърка и вкара за 1:1.

Второто полувреме започна с мощен натиск на „червените“. В 49-ата минута Натаниъл Клайн разтресе напречната греда зад Боруц с мощна тупалка от дистанция. Десет минути след този епизод Ливърпул направи пълен обрат. Вайналдум се стрелна отляво и получи на скорост, като центрира прецизно към далечната греда. Там Дивок Ориги беше изпуснат и с глава отблизо опъна мрежата за 2:1.

Основната грешка на домакините беше, че не натиснаха в търсене на трети гол, а към края на мача се успокоиха прекалено много. Така се стигна до втората комична ситуация в отбрана, довела до гол за Борнемут в 87-ата минута. Тогава Куук хвърли дълъг тъч към наказателното поле на „червените,“ които така и не успяха да изчистят топката в течение на няколко опита. Накрая Хари Артър нанесе шут от дъгата, който спря в краката на Джошуа Кинг, който се обърна и с шут в долния десен ъгъл донесе точката – 2:2.

Тя можеше и да се изплъзне на „черешките“, тъй като в продължението Жоел Матип и Рагнар Клаван имаха своите шансове при статичните положения, ала нямаха късмет да се изправят срещу безгрешния Боруц.

Макар серията без загуба за хората на Юрген Клоп да се простира вече в 5 мача, те със сигурност изпуснаха добра възможност да отворят временна разлика пред Манчестър Сити (58 т.). Мърсисайдци са трети с 60 точки, като изостават с 5 от втория Тотнъм, който е и с мач по-малко.

Борнемут също продължи поредицата си без поражение, като има 35 точки на 13-ата позиция.