Работата по тренировъчната база на Ливърпул в Къркби продължава вече. Това е факт, след като ремонтните дейности бяха прекратени заради пандемията от коронавирус, обзела целия свят. Клубът планира да се премести в началото на юли, като там ще се подготвят първият тим и цялата школа на мърсисайдци.

Появи се уплаха в конструкторите – МакЛафлин и Харви, дали ще успеят да вдигнат зданието преди старта на сезон 2020/21, но това явно ще се случи, макар да не се дават конкретен срок за завършване на дейностите.

Лидерът във Висшата лига постигна сделка за продажба на Мелууд за 10 милиона паунда. Споразумението включва клауза, според която „червените” могат да останат още една година на тренировъчните терени в случай на непредвидени обстоятелства. Архитектите още оценяват влиянието на COVID-19 върху техния бизнес за доставки и като такива не искат към този момент да дадат конкретна дата за пълното оформление на базата, макар тя да бе на няколко седмици от финализирането.

Фирмата следва съветите на правителството, както и на Съвета за строително ръководство за прилагане на безопасност по време на работа в съответствие с указанията, които са били съобщени на подизпълнителите. Очаква се постоянно да се увеличи персонала в Къркби по контролиран и поетапен начин. В понеделник премиерът Борис Джонсън настоя строителните работници да се върнат на работните си места. На строителната индустрия не бе забранено да работи, но МакЛафлин и Харви избраха да затворят всички свои обекти в „резултат от съветите на правителството за защита на здравето и безопасността на служителите по време на заразата”, потвърдиха от Ливърпул през март.