Ливърпул и Манчестър Сити ще се изправят един срещу друг в мегадербито на 28-ия кръг в английската Висша лига. Двубоят е днес, от 17:45 часа българско време и може да го гледате в пряко предаване по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

В Gong.bg също ще проследим на живо случващото се на „Анфийлд”, като в сайта ни може да намерите също видео с всеки гол и всяка спортна или интересна ситуация от мача.

Двата отбора, които безспорно са най-силни в елита на Англия в последните няколко сезона, си дават ключова среща за титлата. Мърсисайдци са втори във временното класиране, докато Сити е трети. Снощи на първа позиция излезе третият замесен в титлата – Арсенал, след победа над Брентфорд.

 „Гражданите“ влизат с всичко най-добро за тежката визита на „Анфийлд“. Кевин Де Бройне и Ерлинг Халанд се завърнаха от контузии, като норвежецът намира постепенно най-добрата си форма, а Де Бройне се отчете с няколко ключови асистенции в последните срещи на тима. Не бива с лека ръка да се подминава и формата на Фил Фодън, който бе засипан със суперлативи от мениджъра Пеп Гуардиола след победата над Манчестър Юнайтед в градското дерби с 3:1 – в него английският национал вкара два от трите гола и помогна за обрата срещу „червените дяволи“.

От другата страна Ливърпул е раздиран от кадрови проблеми, но за домакинството на „небесносините“ ще разчита на Мохамед Салах, който изигра 15-20 минути при гостуването на Спарта Прага в първи осминафинал от Лига Европа. Завръщането на египетския стрелец на „червените“ е една от малкото добри новини за Юрген Клоп напоследък – отборът продължава да не може да разчита на Алисон и Трент Алекзандър-Арнолд, които са аут до края на месеца. Все пак, Доминик Собослай последва Салах и също се завърна срещу Спарта през седмицата, а младоците на мърсисайдци впечатляват със зрелите си игри и помагат на тима, който е устремен към куадрупъл в последния сезон на Клоп. Ливърпул продължава борбата на три фронта, като вече завоюва Купата на Лигата, ще играе 1/4-финал за ФА Къп с Манчестър Юнайтед, на осминафиналите е в ЛЕ и е сред основните претенденти за шампионската титла на Англия.

Вероятни състави:

Ливърпул: Келехър, Робъртсън, Ван Дайк, Конате, Гомес, Ендо, Мак Алистър, Собослай, Диас, Салах, Нунес

Ман Сити: Едерсон, Уокър, Диаш, Аке, Родри, Стоунс, Силва, Де Бройне, Фодън, Доку, Халанд.