Отборът на Ливърпул ще преговаря за удължаването на договорите на полузащитника Наби Кейта и нападателя Диого Жота през следващите седмици, тъй като мениджърът Юрген Клоп има за цел да гарантира, че всички основни играчи ще бъдат обвързани дългосрочно преди началото на новия сезон във Висшата лига.

Както е известно, защитникът Джо Гомес подписа нов петгодишен контракт в четвъртък, само пет дни, след като Мохамед Салах сложи край на спекулациите за бъдещето си, като обяви, че се е ангажирал с клуба от „Анфийлд“ до лятото на 2025 година.

Сега Ливърпул има желание да удължи престоя на Кейта, съобщава „Goal“, тъй като гвинеецът ще навлезе в последната година от настоящия си договор. 27-годишният халф така и не успява да убеди напълно с представянето си, откакто беше привлечен от РБ Лайпциг за 54 милиона паунда преди четири години, но Клоп иска да увеличи максимално дълбочината на състава във всички зони, след като миналия сезон опитът за куадрупъл подчерта необходимостта от свежи играчи.

Жота, междувременно, съще на линия да получи сериозно увеличение на заплатата си, след като се представя силно след преминаването му от Уулвърхемптън през 2020 година.