Отборът на Ливърпул записа много труден, но ценен успех, над Бърнли в мач от 28-ия кръг на Висшата лига. Възпитаниците на Юрген Клоп трябваше да обръщат резултата, за да стигнат до трите точки след 2:1 на „Анфийлд“.

Победата на „червените“ ги остави в борбата за Топ 4, въпреки че петият в класирането Арсенал изостава на пет точки и има пасив от два мача.

Въпреки успеха, тимът на „червените“ бе далеч от най-добрите си дни, като само характерът на тима помогна на домакините за победата.

Това бе успех номер 16 за „мърсисайдци“ през сезона, като по този начин отборът на Юрген Клоп изравни броя на победите си от целия сезон 2015/2016 във Висшата лига.

Двубоят на „Анфийлд“ не започна никак добре за домакините, които инкасираха гол още в 7-ата минута на срещата. Матю Лоутън изведе по отличен начин Ашли Барнс, който успя да засече топката от почти легнало положение и да я насочи във вратата на Симон Миньоле.

След откриването на резултата, играчите на Клоп не съумяха да се отърсят от шока, като продължиха да действат прекалено припряно и да допускат наивни грешки при изграждане на атаките си.

Все пак „червените“ съумяха да стигнат до изравнително попадение в продължението на първото полувреме. След атака отляво, Джини Вайналдум получи топката в наказателното поле, овладя добре и успя да насочи коженото кълбо между двама бранители на гостите, които пречеха на видимостта на вратаря. Ударът на холандския национал бе и първият точен за Ливърпул от началото на срещата.

През второто полувреме домакините показаха характер и съумяха да стигнат до пълен обрат на резултата. В герой за „червените“ се превърна Емре Джан, който реализира един от редките си голове за „мърсисайдци“

Полузащитникът бе точен в 61-ата минута, след като понечи да стреля от близо 30 метра, пращайки топката технично в долния ляв ъгъл на вратата за 2:1.

Последните секунди на двубоя бяха инфарктни за „червените“, като Матю Лоутън пропусна стопроцентова ситуация, стреляйки над вратата от няколко метра.