След изненадващите загуби от Суонси във Висшата лига и УБА за ФА Къп, отборът на Ливърпул се завърна на победния път. Този път „мърсисайдци“ не допуснаха изненада при визитата си на новака Хъдърсфийлд и се наложиха с класическото 3:0 на стадион „Джон Смитс“

Емре Джан, Роберто Фирмино и Мохамед Салах бяха точни за гостите, които с тази победа се изравниха по точки с третия Челси, който обаче е с мач по-малко.

Попадението на Салах бе негово 19-то от началото на сезона във Висшата лига.

Мениджърът на „червените“ Юрген Клоп направи цели шест промени в състава си в сравнение с злополучния мач за ФА Къп срещу УБА, а най-голямата изненада бе изваждането от титулярния тим на рекордната покупка Върджил ван Дайк, който отстъпи мястото си на Деян Ловрен. Капитанът на отбора Джордан Хендерсън също записа първи минути като титуляр в шампионата от дълго време.

Първата реална голова възможност в срещата дойде в 17-ата минута и бе пред вратата на гостите от Ливърпул. След пробив отляво и колеблива игра на Джо Гомес, топката бе центрирана в наказателното поле, където Лоран Депоатр бе оставен абсолютно непокрит. Белгиецът стреля, но Лорис Кариус показа класа и успя да избие топката.

В 24-ата минута Емре Джан пробва да изненада стража на домакините с удар от средна дистанция, но Йонас Льосл се справи блестящо и отрази изстрела.

Нищо обаче не успя да спаси датския вратар на Хъдърсфийлд в 26-ата минута, когато този път Джан бе безгрешен. След атака отляво топката бе центрирана в пеналта, където защитник на домакините изби с глава. Коженото кълбо обаче попадна в германския национал, който със свиреп шут от дистанция не остави никакви шансове на Льосл.

Втората част отново започна с по-добра игра за Ливърпул, чийто тим диктуваше темпото, а домакините приеха играта дълбоко в своята половина. Джеймс Милнър имаше отлична възможност да реализира първия си гол от игра от 2016 година в 57-ата минута, но ударът му бе спасен от стража на „териерите“.

В 69-ата минута гостите пропуснаха нов отличен шанс пред вратата на Хъдърсфийлд. Емре Джан намери с прекрасен пас Садио Мане, който се измъкна от отбраната на домакините, и с глава стреля покрай вратата.

Всичко в мача бе решено в 78-ата минута, когато гостите стигнаха до дузпа след нарушение срещу Емре Джан. Зад топката застана Мохамед Салах, който не сгреши. Впечатление направи, че египтянинът сам изяви желание да изпълни дузпата, след като взе топката от ръцете на щатния изпълнител Джеймс Милнър.

Така Ливърпул събра актив от 50 точки и се изравни с третия Челси, който има по-добра голова разлика.