Отборът на Ливърпул записа трето поредно равенство под ръководството на Юрген Клоп. Мърсисайдци завършиха 1:1 срещу Саутхемптън в мач, който се игра на „Анфийлд“.

Головете в срещата от 10-ия кръг на Висшата лига реализираха Кристиан Бентеке и Садио Мане.

През първото полувреме двата тима не успяха да предложат много атрактивни ситуации пред двете врати. Домакините от Ливърпул играха с повече пасове и задържане на топката, за разлика от своя опонент, но въпреки това чистите положения не изобилстваха.

В 30-ата минута Джеймс Милнър стреля от средна дистанция, но ударът му мина вляво от вратата, пазена от Мартин Стекеленбург.

За сметка на това в 39-ата минута Симон Миньоле трябваше да спасява мрежата си, след изстрел с глава на Върджил ван Дайк.

След подновяването на играта Ливърпул отново продължи да владее повече топката и дори опита да застраши вратата на съперника, но Кристиан Бентеке и Адам Лалана не завършиха атаките по най-добрия начин.

Първи гол за Ливърпул във Висшата лига под ръководството на Юрген Клоп реализира Кристиан Бенкете в 77-ата минута. Нападателят засече топката с глава след центриране на Джеймс Милнър отдясно, като я насочи в неспасяемия горен ляв ъгъл на Мартин Стекеленбург.

В 85-ата минута обаче, след натиск от страна на гостите, последва балонен удар с глава на Гастин Рамирес, Симон Миньоле не успя да се намеси много добре, а Садио Мане от непосредствена близост и буквално влезе с топката във вратата.

В даденото от съдията продължение, в 93-ата минута, Садио Мане получи втори жълт картон и съответно червен.

Равенството отреди на Ливърпул 9-ата позиция в класирането на Премиърлийг с 14 точки, колкото има и Саутхемптън, но по-добрите им показатели ги поставят на 8-о място.