Ливърпул продължава с доминацията си във Висшата лига. В двубой от 18-ия кръг на Премиършип момчетата на Клоп победиха Уулвърхемптън с 2:0 каго гост с попадения на Салах и Ван Дайк.

Под проливния дъжд на "Молиню" домакините започнаха добре в двубоя с необходимото самочувствие и това даваше резултат. Траоре пробва мерника си в 10-ата минута, а Саис не остана по-далеч и стреля опасно четири минути по-късно, но гол във вратата на Ливърпул не падаше.

Противно на логиката в тези първи минути при една опасна атака Ливърпул откри резултата. Пас на Фабиньо намери непокрития Салах, а той с отличен външен удар матира Патрицио, за да изведе отбора си напред с 11-ия гол през кампанията, което го изведе на първата позиция при голмайсторите във Висшата лига.

Джеймс Милнър пропусна да се разпише през тази първа част, а домакините въпреки опитите си да стигнат до попадение не сполучиха.

През втората част Ливърпул започна да диктува нещата по терена и се стигна до нов гол. Салах пусна отличен пас към Ван Дайк, който матира вратаря на домакините с първия си гол за тима във Висшата лига.

В последните десетина минути имаше доста интересни неща по терена. Първо в 84-ата минута Салах пусна пас към Мане, но той спечели само корнер. Минута преди края на редовното време домакините пропуснаха да реализират почетно попадение, а в добавеното време и Салах пропусна да накаже грешка на Боли.

Така в крайна сметка Ливърпул спечели с 2:0 и е лидер с актив от 48 точки, а "вълците" са на 7-ото място с 25 точки.