Отборът на Ливърпул е готов да обяви рекордни приходи от над 550 милиона паунда в годишните си финансови резултати. „Червените“ бяха най-успешният отбор от Англия през миналия сезон, след като бях много близо до това да спечелят четири трофея. Възпитаниците на Юрген Клоп завършиха кампанията с Купата на лигата и ФА Къп.

Според „Football Insider“, Ливърпул е на път да счупи рекорда на клуба от 533 милиона паунда преди пандемията. За сезон 2021/2022 крайната цифра се очаква да бъде между 550 милиона и 600 милиона паунда и може да надхвърли приходите на всички останали клубове от Висшата лига за годината.

Gulliver/GettyImages
33 снимки

За съответната календарна година, приключваща на 31 май 2021-а година, Ливърпул разкри през февруари, че общият им оборот е спаднал с 3 милиона паунда до сумата от 487 милиона паунда поради пандемията.

Клубът от Мърсисайд обяви увеличение на печалбите през трите години преди пандемията, като само Манчестър Сити (570 милиона паунда) и Манчестър Юнайтед (494 милиона паунда) имаха повече.

Нови данни, публикувани от Висшата лига, описват телевизионните плащания към клубовете за кампанията 2021/2022 като основна причина за рекордните приходи на мърсисайдци. Ливърпул получи 152 милиона паунда от тях, като единствено тези на шампиона Манчестър Сити са повече и то само с един милион - 153 милиона паунда.

Финансовите резултати на „червените“ ще бъдат обявени в началото на следващата година.