Собствениците на Ливърпул ще направят последен опит да върнат бившия си спортен директор Майкъл Едуардс в клуба, разкрива Фабрицио Романо. Шефовете на „червените“ от Fenway Sports Group (FSG) искат Едуардс отново да поеме всички спортни операции и да създаде нова структура, включително да намери и нов спортен директор.

Понастоящем обаче няма индикации, че Едуардс ще каже „да“ на предложението, но от Ливърпул ще направят всичко, за да го върнат на „Анфийлд“. Окончателният отговор на 44-годишния англичанин се очаква през месец март.

Романо допълва, че FSG искат новата структура да бъде създадена възможно най-скоро, за да не губят време преди назначаването на нов мениджър, след като Юрген Клоп обяви миналия месец, че ще напусне след края на сезона. 

Майкъл Едуардс беше в  основната на успехите на Ливърпул в последните години, след като той беше човекът, който ръководеше операциите по привличането на редица основни играчи на „червените“ в ерата на Клоп. Той се оттегли от ролята си на спортен директор през 2022-а година, позиция, която заемаше от 2016-а година. След като напусна Ливърпул, Едуардс създаде свой собствен бизнес заедно с бившия си колега при мърсисайдци Иън Греъм, предоставяйки анализи на множество клубове.