Отборът на Ливърпул води преговори за удължаване на спонсорство със „Standard Chartered“, което ще доведе и до увеличение на стойността на споразумението до 80 милиона паунда годишно, пакет, който би бил най-доходоносният във футбола, твърди „Daily Mail“.

Споразумението на клуба със „Standard Chartered“ приключва в края на сезон 2022/2023 и се смята, че преговорите за удължаването му с подобрени условия са започнали. Сегашната сделка е на стойност от 40 милиона паунда годишно. Сега обаче се смята, че от банката ще трябва да удвоят предложението си, ако искат да продължат партньорството си.

Gulliver/GettyImages
63 снимки

Клубът също така преговаря с редица компании в областта на финансовите услуги, пътуванията и туризма, потребителската електроника, бързооборотните потребителски стоки, медиите и обмена на криптовалути и блокчейн.

Ливърпул има най-голям приход от продажба на фланелка във футбола според стоковите анализатори, като служителите на клуба очакват продажбите да надхвърлят два милиона за първи път този сезон.

Факторът за добро настроение на „Анфийлд“ продължи тази седмица, когато мениджърът Юрген Клоп подписа нов четиригодишен договор, а тимът продължава да преследва безпрецедентен квадрупъл.