Ливърпул компрометира изключително много шампионските си амбиции, след като допусна изключително изненадваща загуба с 2:3 от Суонси в домакинството си на „Анфийлд“ от 22-ия кръг на Премиършип.

Първото полувреме не предвещаваше головото шоу, което направиха двата отбора през вторите 45 минути.

Ливърпул пропусна идеална възможност да поведе в резултата в 9-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Суонси, Емре Джан стреля с глава, но неточно в аут.

Седем минути по-късно, Роберто Фирмино центрира в наказателното поле на Суонси, където Адам Лалана стреля със странична ножица, но неточно в аут.

Суонси бе много близо до това да поведе в резултата в 19-та минута, когато Том Керъл направи добър пробив и стреля, топката рикошира в крака на Ловрен, след което срещна десния стълб на вратата на Симон Миньоле и излезе в корнер.

Суонси изненада Ливърпул в 48-та минута, когато поведе в резултата. След центриране от корнер в наказателното поле Ливърпул се получи разбъркване, където най-съобразителен се оказа Фернандо Йоренте, който отблизо разстреля Симон Миньоле.

„Лебедите“ шокираха домакините в 52-та минута, когато удвоиха своята преднина. Том Керъл центрира в наказателното поле на Ливърпул, където Йоренте се измъкна между трима защитници на домакините, стреля с глава и изпрати топката във вратата на Миньоле.

Ливърпул намали изоставането си в 55-та минута. Джеймс Милнър центрира в наказателното поле на Суонси, където Роберто Фирмино засече топката с глава и я изпрати във вратата на гостите.

Ливърпул изравни резултата в 69-та минута. Вайналдум центрира топката в наказателното поле на Суонси, където Роберто Фирмино овладя топката на гърди, след което с премерен удар я изпрати във вратата на Лукаш Фабиански.

Суонси нанесе своя трети удар в 74-та минута, когато гостите организираха добра контраатака, а Сигурдсон имаше късмета, че топката попадна в него след рикошет. Той изскочи сам срещу Симон Миньоле и не пропусна да вкара.

Деян Ловрен отправи хубав далечен удар в 81-та минута, но Фабиански успя да избие топката в корнер.

Ливърпул пропиля невероятна възможност да изравни резултата в 86-та минута, когато след разбъркване, футболистите на Суонси не успяха да избият топката, тя рикошира и след това срещна напречната греда. Отбитата топка попадна в Даниел Стъридж, който подаде към Лалана, а той стреля с глава, но над напречната греда.

В края на мача в игра за Ливърпул се появи Жоел Матип. 

Ливърпул е трети с 45 точки, а след този успех Суонси се измъкна от зоната на изпадащите и се изкачи на седемнайста позиция с 18 точки.