Отборът на Ливърпул планира да задържи ирландския си вратар Куивийн Келехър и през следващия сезон въпреки интереса към него от други тимове. Мърсисайдци искат 23-годишният страж, който беше с основен принос при триумфа на „червените“ във финала за Карабао Къп срещу Челси, да остане на „Анфийлд“ като резерва на титуляра Алисон, твърди „Sun“.

Келехър може лесно да напусне под  наем  в друг тим от Висшата лига, но Ливърпул се стремят да го задържат поне за още един сезон, преди да решат какво да правят в дългосрочен план. „Червените“ се очаква да се разделят двама вратари през лятото, като Адриан и Лорис Кариус ще напуснат клуба.

Последното участие на Кариус за Ливърпул дойде при загуба във финала на Шампионска лига през 2018 година с 1:3 от победителя тогава Реал Мадрид. Германецът направи две колосални грешки, довели до голове и беше изпратен под наем в Бешикташ. Адриан пък имаше по-голям късмет от Кариус с фланелката на Ливърпул, като спечели Суперкупата на Европа, Световното клубно първенство и Висшата лига. Испанецът обаче почти не е участвал за Ливърпул от началото на миналия сезон.

Първи избор за вратата на Ливърпул е бразилецът Алисон, а втори ще бъде именно Келехър.