Отборите на Ливърпул и Съндърланд изиграха скучен мач, завършвайки при равенство 0:0. След двете поредни победи във Висшата лига над Стоук Сити и Лестър, възпитаниците на Брендън Роджърс не успяха да продължат възхода си и загубиха две важни точки.

Мениджърът на домакините очаквано даде почивка на капитана си Стивън Джерард, който се появи на терена в средата на втората част. 34-годишният халф бе оставен на пейката заради изключително важния сблъсък, който предстои на Ливърпул в Шампионската лига във вторник. „Червените“ излизат срещу Базел на своя „Анфийлд“ в опит за класиране на осминафиналите в турнира.

Чистите положения в днешния двубой почти липсваха, въпреки че домакините имаха леко териториално предимство почти през целия мач. Най-добрата възможност за гол за „червените“ пропиля Филипе Коутиньо през втората част. Бразилецът получи топката в наказателното поле и стреля незабавно, но Костел Пантилимон действа блестящо и успя да спаси изстрела на полузащитника.

В началото на втората част Конър Уикъм бе много близо до откриване на резултата, но този път късметът не бе на негова страна. Футболистът на Съндърланд се озова на стрелкова позиция след поредната грешка в отбраната на Ливърпул, но ударът му мина встрани от вратата.

Така Ливърпул пропусна отличен шанс да се възползва от грешките на Арсенал и Челси и да скъси преднината им. „Сините“ от Лондон допуснаха първо поражение за сезона, падайки с 1:2 от Нюкасъл, докато Арсенал загуби тежко от Стоук Сити с 2:3 като гост.

Във временното класиране Ливърпул е девети с актив от 21 точки. Съндърланд пък е 14-ти с шест точки по-малко.