В мач №200 за Нюкасъл във Висшата лига момчетата на Рафаел Бенитес победиха Манчестър Юнайтед с 1:0 след попадение на Мат Ричи в 65-ата минута на срещата.
 
"Свраките" започнаха вихрено и упражниха натиск към вратата на Манчестър Юнайтед. Още в 5-ата минута удар на Шелви предизвика Де Хеа да демонстрира отличния си рефлекс. Две минути по-късно удар на Перес не попадна в целта.
 
Юнайтед отвърна с удари на Лукаку и Санчес. Джеси Лингард опита да преодолее Дубравка, който дебютира в този двубой за Нюкасъл, но французинът така и не успя да преодолее вратаря на "свраките" в 31-ата минута. Четири минути по-късно Матич изведе отлично Марсиал срещу Дубравка, отново успехът беше за вратаря.
 
В 39-ата минута на двубоя Крис Смолинг извърши нарушение срещу Дуйат Гейл около границата на наказателното поле, но съдията Крейг Поусън остави играта да продължи.
 
През втората част Юнайтед натисна съперника, но до гол така и не съумяваше да стигне. Топката влезе във вратата на Дубравка в 53-ата минута, когато Лукаку се разписа, но голът не беше зачетен, след като съдията Поусън го отмени за нарушение на нападателя на "червените дяволи".

Спорно или безспорно?
 
В 65-ата минута на двубоя между Нюкасъл и Манчестър Юнайтед, домакините откриха резултата. Мат Ричи беше на точното място и останал без опека от съперниковите играчи матира Де Хеа. След отлично изпълнен пряк свободен удар, бранителите не успяха да изчистят топката, която Гейл прати към Ричи, който не остави шансове на вратаря на "червените дяволи". Така "свраките" поведоха с 1:0, а това беше и първи гол за Ричи в шампионата.
 
Три минути след попадението Дубравка спря опасен удар на Ашли Йънг и спаси отбора си от изравняване.
 
Едно от най-чистите положения пред вратата на Нюкасъл дойде в 78-ата минута, когато Марсиал вместо да изравни резултата нацели бранител на Нюкасъл.
 
До края на двубоя Юнайтед не успя да стигне до изравняването и загуби за пети път в шампионата. След това поражение "червените дяволи" заемат второто място с актив от 56 точки, а Нюкасъл вече е 13-ти с 28.