Лестър победи с 2:0 Лийдс в мач от 12-ия кръг във Висшата лига и се отлепи от последното място в класирането. Автогол на Робин Кох (17) и попадение на Харви Барнс (35) донесоха трите точки на "лисиците".
 
Домакините започнаха агресивно, но Лийдс отговоряше  с опасни атаки. В 17-ата минута обаче центриране на Харви Барнс към Варди обърка Робин Кох и той си вкара автогол - 1:0. Луис Синистера от гостите опита да изненада Дани Уорд в 30-ата минута с фалцов удар, който обаче срещна гредата. 
 
Футболистите на Лийдс бяха попарени за втори път в 35-ата минута след красива комбинация между Джейми Варди и Киърнън Дюсбъри-Хол, която бе продължена към Харви Барнс и той промуши топката между краката на Илан Мелие за 2:0.
 
Със старта на втората част гостите притиснаха Лестър, но отново си пролича неумението им да завършват атаките си прецизно. В 53-ата минута след кратко разбъркване Купър нанесе удар отблизо, но право в Дани Уорд, а след това топката беше изчистена. 
 
Лестър много рядко атакуваше дори и след излизането на Варди и влизането на Патсон Дака. В 84-ата минута далечен изстрел на Крисенсио Съмървил принуди вратаря на "лисиците" да избива в корнер.