Играещият треньор на Дарби Каунти Уейн Рууни потвърди, че има голяма вероятност повече да не излезе на терена като футболист.

По-рано тази седмица бившият капитан на Англия бе назначен временно за мениджър на отбора от Чемпиъншип. В навечерието на своя дебют срещу Уикъмб нападателят даде ясно да се разбере какъв е приоритетът за него. 35-годишният англичанин е готов да се захване с треньорската професия и да окачи бутонките на пирона.

"Ако трябва да ръководя отбор за по-продължителен срок, не мисля, че ще мога едновременно да тренирам и да играя, затова има вероятност да прекратя кариерата си. Ако няма да съм мениджър, а само част от треньорския щаб, тогава ще продължа да играя, но ако ме помолят да стана мениджър за постоянно, това ще означава край на дните ми като футболист", сподели Рууни, цитиран от ESPN.

След уволнението на Филип Коку стрелецът си поделяше ролята на мениджър с треньорите Лиъм Росиниър, Шей Гивън и Джъстин Уокър. Оттогава "овните" записаха една загуба от Мидълзбро с 3:0. В този мач Рууни бе на терена през всичките 90 минути.

Отборът е в много тежко положение на дъното на таблицата със само шест точки.