През лятото на 2021 г. Джеси Лингард се завърна в Манчестър Юнайтед след успешен период под наем с Уест Хем, където успя да направи девет гола и пет асистенции в 16 изяви във Висшата лига. Той не успя да се утвърди там и да си върне редовното място в отбора на "червените дяволи", първо под ръководството на Оле Гунар Солскяера, а след това и под на неговия временен заместник Ралф Рангник, тъй като направи само четири старта, преди да премине Нотингам Форест в края на своя договор през лятото.

Възпитаникът на академията на Юнайтед се разгневи в клуба за това как е бил третиран през последната си година, след като също така му беше отказано подобаващо изпращане пред феновете на "Олд Трафорд".

"Не знам какъв беше проблемът, дали беше политика, или каквото и да било. Все още нямам отговор до ден днешен. Дори не попитах. Предпочитам някой от уважение към това, че съм там толкова дълго, да ми каже: "Ето защо не играеш", но никога не го разбрах. Това бяха фалшиви обещания.

Тренирах усилено и бях остър, бях готов да играя... Когато работиш усилено на тренировка и не играеш в края ѝ, това е много разочароващо. Така че това е шанс да се сбогувам, защото аз никога не го направих. Това ще бъде приятен повод, но ние искаме да спечелим мача. Не можете да се увличате твърде много от това емоционално", сподели Лингард пред The Telegraph преди срещата на Форест с Манчестър Юнайтед малко по-късно днес.