Бившият английски нападател Гари Линекер сподели, че всички във Висшата лига трябва да бъдат благодарни за влиянието, което оказва Пеп Гуардиола на футбола в страната.

Испанецът вече спечели първата си титла с Манчестър Сити, шест кръга преди края на надпреварата в Премиършип.

„Без никакво съмнение Гуардиола ще повлияе на стила на футбола в тази страна“, коментира Гари Линекер. „Не само с това, че е футболът му е приятен за окото, а и с факта, че също е успешен“, продължи той.

„Всички знаем, че всеки се опитва да копира и имитира това – другите тимове, другите треньори, децата, които играят футбол“, каза още бившият английски национал, който в момента се изявява като футболен анализатор.

„Интересното нещо за Пеп Гуардиола е как успява да подобри представянето на футболистите. Не става дума само за млади футболисти, а и такива като Кайл Уолкър, Фернандиньо и дори Кевин де Брюин.“

„Мисля, че неговите мениджърски способности са над тези на всички останали, особено през този сезон. Смятам, че Гуардиола е страхотен за английския футбол. Толкова много хора казваха, че неговият футбол не може да оцелее във Висшата лига. Радвам се, че той продължи да залага на принципите си“, допълни Линекер.