Давид Де Хеа е сочен за един от най-добрите вратари в света за момента. Виктор Линдельоф, съотборник на испанския страж в Манчестър Юнайтед, е щастлив, че Де Хеа спечели наградата за номер 1 през ноември. Добрите отношения на и извън терена между двамата футболисти на "червените дяволи" не са тайна за никого в Англия. 

"Класата му е световна. Сега е най-добър и го доказва във всеки един мач", категоричен е шведският защитник. 

Давид Де Хеа също е изключително доволен от представянето си, въпреки неубедителния за момента сезон за отбора от Манчестър. Националът на Испания печели приза за номер 1 в Юнайтед за първи път след февруари 2018 година. Стражът е един от най-стабилните играчи за "червените дяволи" и има основна заслуга за двете поредни победи през миналата седмица - срещу Арсенал (3:2) и Кристъл Палас (1:0). Де Хеа изненадващо беше предпочетен като номер 1 за миналия месец пред Джейдън Санчо и лидера Кристиано Роналдо. 

"Тук съм, за да помагам на моите съотборници. Винаги се опитвам да правя спасявания в ключовите мигове. Щастлив съм, че мога да допринеса за успехите на тима. Това ми е работата", коментира испанският страж за клубната телевизия на Юнайтед. 

Де Хеа е в Манчестър от лятото на 2011 година, когато беше привлечен с трансфер от Атлетико Мадрид. Младият тогава вратар наследи екипа с номер 1 от Едвид ван дер Сар, прекратил състезателната си кариера след шест силни сезона на "Олд Трафорд". Тогава начело на 20-кратните шампиони на Англия беше легендарният Алекс Фъргюсън. 

"Той е наистина ключова фигура за състава ни. Комуникацията между нас е отлична, на и извън терена. Разбираме се на испански и португалски език. Винаги е готов да поправи всяка грешка в защитата, пази вратата отлично и може да разчитаме на него във всеки един момент. Спасяванията му ни осигуриха доста точки през кампанията", каза още Виктор Линдельоф пред официалния сайт на Манчестър Юнайтед.