Отборът на Лийдс се класира за осминафиналите на Купата на Лигата. Втородивизионният тим отстрани елитния Бърнли на шестнадесетинафиналите, след като в редовното време срещата завърши при 2:2. Гол не падна в продълженията, а при изпълнението на дузпите играчите на Лийдс бяха по-концентрирани и след 5:3 минаха напред. Така Бърнли се превърна в третия тим от Висшата лига, след Ливърпул и Стоук Сити, който напуска надпреварата. 

Срещата започна динамично, като двата състава си размениха скоростни атаки. Скот Артфийлд стреля опасно извън пределите на наказателното поле, но ударът му бе отразен. При ответната атака Джой-Рой Грот шутира опасно, но вратарят на Бърнли Попе се намеси решаващо.

До края на първата част, двата състава си размениха по още няколко атаки, от които не произлезе нищо, а всичко по-интересно в срещата се случи след 80-ата минута. Зрителите станаха свидетели на цели четири гола в редовното време, два от които паднаха от дузпи.

Лийдс поведе в заключителните минути на мача. Хади Сако бе изведен чудесно отдясно в 80-ата минута и с хубав диагонален удар направи 1:0.

Гостите не успяха да удържат за дълго аванса си, след като в 88-ата минута Бърнли получи право да изпълни дузпа. Тя бе отсъдена след едно центриране от корнер. При последвалото разбъркване в наказателното поле, съдията видя фаул на Гаетано Берарди срещу Лонг и посочи бялата точка. С изпълнението се нае Крис Ууд, който направи 1:1 и върна интригата.

В 4-ата минута на продължението реферът отсъди дузпа в полза Лийдс. Съдията видя нарушение на Тарковски срещу Кемар Рууф и посочи бялата точка. Пабло Ернандес се нае с изпълнението и бе безпогрешен за 2:1. А за да бъде драмата пълна, две минути след това Роби Брейди изпълни страхотен пряк свободен удар, изравнявайки за 2:2 и прати мача в продължения. След тях не се стигна до нови попадения и така развоят на двубоя бе решен с дузпи.

При тях играчите на Лийдс показаха по-висока концентрация и не сгрешиха при нито един от петте си опита. Ласога повлече крак, а след него Крис Ууд възстанови равенството, Ернандес отново изведе гостите напред, а Барнс направи 2:2. Гоненицата продължи, като Матуеш направи 3:2, за да дойде мигът на Роби Брейди – 3:3. Алиоски бе определен да изпълни четвъртия наказателен удар и не сбърка – 4:3. Напрежението сякаш дойде в повече на Тарковски, който пропуска, а след него Стюърт Далас хвърли в екстаз Лийдс.