Отборът на Лийдс Юнайтед се справи с гостуващия Тотнъм с 3:1 в двубой от 35-ия кръг на английската Висша лига. Стюарт Далас откри за „белите“ в 13-ата, но Хюн-Мин Сон изравни в 25-ата минута. Патрик Бамфорд даде отново аванс на домакините в 42-ата, а победата подпечата Родриго в 84-ата минута.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Домакините изиграха силно първо полувреме, когато отбелязаха два гола и имаха аванс на почивката.

Стюарт Далас отри още в 13-тата минута, след като направи добавка след блестящо спасяване на Уго Лорис, предотвратил автогол на Серхио Регилон.

Гостите успяха обаче да изравнят в 25-ата минута, когато Хюн-Мин Сон изравни след чудесна асистенция на Деле Али, който успя да го изведе в чиста позиция, провирайки топката между няколко противникови играчи.

В 31-вата минута Али изведе по чудесен начин и Хари Кейн, който копна топката над Илян Мелие. Попадението обаче бе отменено заради много тънка засада на английския национал.

Лийдс продължи да играе по-агресивно и да създава повече ситуации. В 42-рата минута Патрик Бамфорд отново изведе домакините напред, след като засече отблизо центриране на Ежган Альоски.

В началото на второто полувреме втори гол на Кейн бе отменен заради засада, а малко след това удар на Сон се оплете в мрежата, но от външната страна.

Тотнъм продължи да търси изравняването през втората част, но удар на Хари Кейн срещна гредата, а Мелие се намеси блестящо, спасявайки опасен удар на резервата Ерик Ламела.

В 84-ата минута Лийдс си подпечата успеха с трети гол, дошъл след чудесна контраатака. Рафиня проби добре отляво, след което намери Родриго, който реализира и оформи крайният резултат от 3:1. Попадението беше прегледано със системата ВАР за засада, но в крайна сметка бе зачетено.

По този начин Тотнъм допусна първа загуба в първенството под ръководството на Райън Мейсън и до голяма степен се прости с шансовете си да остане в битката за четвъртото място. „Шпорите“ в момента са на пет точки от четвъртото място, но и с мач повече от Челси и Уест Хем и с два повече от шампиона Ливърпул.