Отборът на Евертън допусна домакинска загуба от Лийдс Юнайтед с минималното 0:1 в мач от 10-ия кръг на английската Висша лига. Единственото попадение отбеляза Рафиня в 79-ата минута. Това бе първи успех на Лийдс на този стадион в двубой от Висшата лига. 

Срещата се изигра на високи обороти, като и двата тима имаха някои отлични ситуации. Може да се отбележи, че в двубоя имаше общо цели 38 удара към двете врати.

През първата част „карамелите“ отбелязаха попадение в 24-ата минута, което обаче беше отменено след проверка със системата ВАР. Ричарлисон засече с глава топката след центриране от корнер. Топката влетя във вратата на Меслиер, но по пътя към нея Хамес Родригес се опита да я отиграе, което попречи на вратаря да реагира, а колумбиецът беше в засада и поподението беше отменено правилно.

През втората част темпото леко поспадна, но все пак се стигна до победен гол.

Той падна в 79-ата минута. Джак Харисън комбинира с Рафиня пред наказателното поле, който се почуди какво продължение да избере. Той реши да стреля и с хубав удар по тревата от над 25 метра намери долния ляв ъгъл на Джордан Пикфорд.

С тази победа Лийдс вече има 14 точки в актива си и се намести на 11-ата позиция. Евертън продължава с разочароващите резултати в последно време и остават на шестата позиция с 16 пункта. В следващия кръг „карамелите“ гостуват на Бърнли, докато новаците в елита имат тежко гостуване на Челси.