Кардиф Сити и Лийдс Юнайтед ще трябва да преиграват срещата помежду си, след като не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 2:2 в двубой от третия кръг на турнира за ФА Къп.

Домакините взеха аванс от две попадения още през първата част чрез Джейдън Филоджийни-Бидейс в 24-ата и на Шей Оджо в 31-ата минута. Родриго върна един гол в 65-ата, а след това в 81-ата минута пропусна дузпа. Тогава Кардиф остана с човек по-малко заради червен картон за Джоел Бейган. В крайна сметка с попадение на Сони Пъркинс в добавеното време Лийдс се измъкна от провала.

Gulliver/GettyImages
52 снимки

Йоркширци изиграха слабо първо полувреме и въпреки че владееха повече топката, не създадоха нищо интересно в предни позиции.

Ситуацията за тях се влоши в 24-ата минута, когато Кардиф поведе в резултата. Паскал Струйк изпусна Марк Харис, който нахлу зад гърба му. Вратарят Жоел Роблес излезе бързо и блокира, но след това топката стигна до Исаак Дейвис, чийто шут се отклони на пътя на Джейдън Филоджийни-Бидеийс, който стреля в ъгъла за 1:0.

В 31-ата минута бившият играч на Ливърпул Шей Оджо удвои аванс на домакините. Анди Риномота отправи много добро подаване, с което прехвърли Диего Йоренте, и Оджо изскочи зад отбраната на Лийдс, свали си топката и стреля покрай Роблес за 2:0.

През второто полувреме Лийдс наложи сериозен натиск и в 63-тата минута Струийк пропусна страхотна възможност, след като бе оставен непокрит в наказателното поле и засече с глава центриране от корнер на Грийнууд. Топката обаче премина на сантиметри встрани от далечната греда.

Две минути след това Родриго върна един гол, след като засече отблизо с глава центриране на Сам Грийнууд. Това бе 11-и гол за нападателя на Лийдс през този сезон.

Десет минути преди края на редовното време Лийдс получи дузпа, след като младият Джоел Бейгън изби с ръка на голлинията удар на Жуниор Фирпо  и получи директен червен картон. Ударът на Родриго от бялата точка обаче беше спасен от вратаря на домакините Як Алнуик спаси.

В 87-ата минута Матео Фернандес пропусна страхотна възможност да изравни, като пропусна от два метра на почти празна врата.

Лийдс обаче се измъкна в третата минута на добавеното време, когато младият Сони Пъркинс изравни. Центриране на Ньонто бе отклонено от Фирпо и отблизо Пъркинс оформи крайното 2:2.

Победителят от реванша ще гостува на Борехам Ууд или Акрингтън Стенли.