От Лийдс са се разбрали с опитния наставник Сам Алардайс да поеме отбора в оставащите му мачове до края на сезона, съобщава Фабрицио Романо. Според известния журналист клубът много скоро ще обяви назначаването на новия си мениджър, което ще означава, че досегашният такъв Хави Грасия ще бъде освободен от поста си след едва 12 мача начело на йоркширци.

Големия Сам, както е известен 68-годишният специалист, е без отбор от лятото на 2021-ва, когато се раздели с Уест Бромич. Бившият селекционер на Англия има богат опит във Висшата лига, като е водил тимове като Нюкасъл, Блекбърн, Уест Хам, Съндърланд, Кристъл Палас и Евертън. Той има славата на специалист в спасяването на отбори от изпадане, като именно от това има нужда Лийдс.

“Белите” са точно над опасната зона на 17-ата позиция в класирането с актив от 30 точки, като изпреварват 18-ия Нотингам Форест само по голова разлика. Алардайс ще има задачата да гарантира оставането на тима в английския елит, като до края на сезона остават само още четири кръга.