Лийдс ще има нов италиански собственик до дни. Андреа Радридзани потвърди, че ще стане собственик на 100% от акциите в клуба в следващите десет дни.

В момента той е притежател на 50% от акциите, а останалата половина е притежание на Масимо Челино, който е решен да напусне английския футбол след буреносните три години, които прекара с него.

Медийният магнат Радридзани закупи през януари 50% от акциите, а до десет дни се очаква да стане едноличен собственик на клуба.

„До десетина дни или най-късно две седмици ще стана собственик на 100% от акциите в Лийдс“, обяви Радридзани пред вестник „Corriere della Sera“.

Преди няколко дни Радридзани назначи Иван Браво в борда на директорите на Лийдс. Бившият мениджър директор на Уест Хем Ангъс Киниър бе назначен на поста изпълнителен директор в клуба.

Все още не е ясна съдбата на мениджъра Гари Монк, който не успя да класира отбора в плейофите, въпреки че Лийдс имаше отлични шансове да стори това. Все пак се очаква Монк да получи предложение за продължаването на договора му.