Лийдс е новият лидер в Чемпиъншип, пък макар и само временно. Йоркширци взеха завързаното дерби с Шефилд Юнайтед на "Брамал Лейн" и окупираха челната позиция преди изиграването на останалите мачове от 20-ия кръг. 

Големият герой за "белите" беше Пабло Ернандес, който наниза единственото попадение малко преди края на битката. Въпреки опитите си до края, "остриетата" така и не успяха да го върнат и трябваше да се примирят с поражението. 

Мачът предложи много емоции за феновете, но не и много голове. Още в 10-та минута Шефилд можеше да поведе, но ударът от около 25 метра на Дейвид МакГолдрик, но вратарят Бейли Пийкок-Фаръл успя да избие по невероятен начин. 

Малко преди почивката отново "остриетата" бяха близо до гола, но страхотният пас на МакГолдрик не беше оползотворен от Били Шарп и отново опасността за Лийдс се размина. Така почивката дойде при нулево равенство. 

Отново МакГолдрик изпусна за Шефилд след почивката, а най-чистото положение за йоркширци беше в 72-та минута, когато Кемар Рууф стреля с глава, но само на няколко сантиметра от вратата. И статуквото се запази. Но не за още дълго. 

В 82-та минута вратарят на домакините направи детинска грешка и подари топката на Джак Кларк, който я продължи за Пабло Ернандес и той нямаше как да сбърка - 1:0. В последните минути Шефилд се втурна в бесен щурм напред и пропиля множество положения. 

В 94-та минута домакините треснаха и гредата и всичко приключи с успех за Лийдс. С тези три точки "белите" събраха 39 точки на върха, докато "остриетата" останаха пети с 34 точки и изпуснаха страхотен шанс да се изкачат нагоре в класирането.