Отборът на Лийдс Юнайтед отново се качи на върха в Чемпиъншип. Момчетата на Марсело Биелса разбира гостуващия на "Елан Роуд" Уест Бромич Албиън с 4:0 в среща от 35-ия кръг на шампионата.

Домакините вкара по два гола през първата и два гола през втората част. Пабло Ернандес откри за Лийдс само 16 секунди след началото на двубоя след мощен шут от границата на наказателното поле.

28 минути след това Тейлър Робъртс намери добре Патрик Бамфорд зад гърба на защитата на съперника. Вторият се измъкна от опеката на бранител на УБА и сам срещу стража на съперника не сгреши за 2:0.

През втората част Лийдс не спря да търси головете и за свое щастие ги намери. В 63-ата минута силно нападение през центъра закара топката пред вратата на гостите. Там Бамфорд отново се добра до кълбото, нагласи си го за удар и с мощен шут с левия крак матира, срещнал крак на съперник, вкара топката във вратата на УБА за 3:0.

В последните секунди на добавеното време Джейми Шекелтън се впусна по десния фланг. Той не се забави и успореден на голлинията пас намери левия бек Езджан Алиоски, който на празна врата оформи крайното 4:0.

След този успех Лийдс вече е лидер с 67 точки, но мач повече от основните си конкуренти Норич (66 т.) и Шефийлд Юнайтед (64 т.). УБА е 4-ти с 60 пункта, борейки се също за челните места във втория английски ешелон.

Лийдс Юнайтед -  Уест Бромич Албиън 4:0

1:0 Пабло Ернандес 1'

2:0 Патрик Бамфорд 28'

3:0 Патрик Бамфорд 64'

4:0 Еджан Алоиски 93'