Лийдс обяви назначаването на Даниел Фарке за мениджър с четиригодишен договор. 46-годишният специалист поема поста от Сам Алърдайс, който напусна клуба в края на миналия сезон след изпадането им от Висшата лига.

Фарке пристига на „Елънд Роуд“ с много опит в Чемпиъншип зад гърба си, след като изведе Норич до промоция два пъти за четири години.

Германецът беше начело на Борусия Мьонхенгладбах миналия сезон, но беше уволнен, след като те завършиха на 10-то място в Бундеслигата. 

Фарке каза пред клубния сайт на Лийдс: „Бих искал да благодаря на всички за наистина топлото посрещане, наистина съм благодарен в този момент, че работя за този невероятен клуб.

Чувствам се скромен в този момент, знам отговорността да изпълня всички очаквания и искам да се отплатя за оказаното доверие. Най-важното нещо е отново да създадем единство в този клуб и от днес нататък ще работя върху това с моя щаб и играчи и вярвам, че нашите привърженици ще бъдат там, когато имаме нужда от тях. Нямам търпение за първия мач от сезона."