Лийдс и Брентфорд не успяха да се победят и завършиха при 0:0 в мач от 21-ия кръг на Висшата лига. "Пчеличките" заемат осмото място в английския шампионат, докато Лийдс продължава борбата за оцеляване, тъй като има 19 точки - само една повече от Борнемут, който се намира на 18-то място в таблицата и е първият измежду изпадащите. 

Gulliver/GettyImages
13 снимки

Още в 1-ата минута на двубоя Айвън Тоуни бе близо до това да изведе Брентфорд напред в резултата, но не успя да ицели топката добре, пращайки я високо над напречната греда. 

В 23-ата минута Матиас Йенсен от състава на "пчеличките" стигна до избита топка в наказателното поле и опита изстрел, който обаче бе блокиран от защитник на домакините.

Тоуни си опита късмета в 34-ата минута с изстрел от сериозна дистанция, който обаче не бе точен и мина встрани от вратата. 

В 56-ата минута настъпи спорна ситуация, след като Итън Пинок от Брентфорд докосна топката с ръка в собственото си наказателно, но съдията бе категоричен, че дузпа няма как да има. Минута по-късно Родриго получи извеждащ пас и стреля, но стражът Давид Рая успя да спаси удара. 

В 68-ата минута пас разсече защитата на Брентфорд и стигна до Уилфред Нонто, който обаче бе отказан от отличната намеса на Давид Рая, който спаси "пчеличките" в този момент. 

В последните секунди на срещата Айвън Тоуни имаше страхотен шанс да реализира, след като високо центриране успя да мине над всички от Лийдс, а нападателят стреля с глава срещу опразнената врата на домакините, но ударът му мина встрани от дясната греда.